Krönfeldt Dressage - Företagsmeddelande
RSS Bli fan

Senaste inläggen

Film från träning
Dressyrhjälmar
Hästsportmässan
En video till...
Film på Denver!

Kategorier

Träning
Utbildningshästar
Utrustning
Vardagsliv
Xanadoo Vena
drivs av

____________________________

Nykomligen på Knytis!

Jag har ju fått hem en ny stjärna i stallet. Xanadoo Vena eller Dottie som hon oftast kallas till vardags.
Hon är verkligen hur härlig som helst och det fick vi bevis för under onsdagens och torsdagens Knytkalas på Brolöten. Från det att vi åkte hemifrån till det att hon stod i sin box här hemma igen så skötte hon sig helt prickfritt! :)
Kan ju berätta att hon kom till oss i lördags (alltså inte ens en vecka sedan), hon har inte varit ute på några upptåg sen hon var 3 år (är idag 7) och känner som sagt inte oss ännu. Men hon gjorde det med bravur den lilla prinsessan!

Ett gott första intryck för Liane och för vår del med. Miró är positiv och gillar att arbeta, men någon liten arbetsmyra som är värre än denna har jag nog aldrig stött på. Alltid öronen spikrakt framåt när man går ut ur stallet och alltid sprudlande mycket energi! Då är det verkligen roligt att rida :) 

Eftersom Dottie inte har gått något särskilt utan mest blivit underhållsriden så jobbar vi bara grunder. Hon känner ju inte mig heller och är en väldigt känslig dam, så det är mycket för att hon ska få förtroende för mig och att vi ska hitta varandra också. Utvecklingen går spikrakt uppåt även att jag inte har suttit på hennes rygg 10 ggr ännu. Bara skillnaden mellan gårdagens och onsdagens pass var märkbar. 

Övergångar, tempoväxlingar och form är det vi jobbar med. Att hon ska slappna av och bli rund så hon får ännu mer elasticitet i sin kropp. Vi har i dagsläget lite svårt med ex avbrott från galopp till trav i höger varvet, då hon lätt tappar bjudning där. Då gick vi över i vänster varv där det går mycket lättare och jag använde mig av rösten på ett speciellt sätt, så hon kopplar det med att bryta av till trav, för att sedan överföra det i höger varv. Mycket smart och fungerade bra! Kommer vi absolut att jobba mer på :) Är som sagt otroligt nöjd med träningarna och Liane är helt klart magisk som tränare! Tänk vad underbart det är att få vara en del av det gäng vi har blivit i Knytis och att få byta ideér med andra likasinnade samtidigt som vi får så otroligt bra träning. Det är få förunnat och vi får tacka vår sponsor EFG Bank för att dom tror på oss. 

Nu ska jag strax till stallet för att rida Miró och Miróna. Dottie vilar idag eftersom hon har gått hårt senaste dagarna, så hon får njuta av vintersolen i hagen istället :)

Have a great day!!

3 kommentarer på Nykomligen på Knytis!:

Kommentarer RSS
Jessica och Claes on den 6 februari 2013 22:34
Så roligt att läsa, vi är så stolta över er! :)
Svara på kommentar


jennie on den 7 februari 2013 08:33
åh fin fina dottan! Ni är så fina tsm :D Pussa lilla sötan från mig :)
Svara på kommentar
 
Josefine on den 8 februari 2013 23:06
Tack för de fina orden Jessica och Claes. Vi hoppas på att fortsätta göra er stolta och att vi snart kan åka på tävlingar och ha det trevligt tillsammans! :) Jennie, ja hon är fin lilla tjejen! Tack så mycket, trivs verkligen med henne och hon verkar trivas med mig :) Det ska jag göra!

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint